دسر بلاليت


معرفي : يکي ديگر از غذا هاي لذيذ جزيره زيباي تور قشم شهريور 98 بلاليت است که در اصل يک دسر خانگي با دستور بسيار آسان مي باشد که باب ميل بسياري از ايرانيان عزيز مي باشد. اين غذا از ماکاروني، شکر يا شيره خرما، گلاب، روغن، هل درست مي‌شود. بسياري بلاليت را به عنوان وعده‌اي در صبحانه سرو مي‌کنند و غذايي مقوي به حساب مي‌آيد و گاها براي خوش‌ رنگ و خوش‌طعم شدن آن از زعفران نيز استفاده مي‌کنند.


دسر بلاليت


مواد لازم براي بلاليت :


ماکاروني يا ورميشل 300 گرم


شکر به ميزان دلخواه


گلاب يک استکان


روغن يا کره 1 ق غ


آب يک ليتر


هل 1/4 ق چ


درصورت تمايل مي توانيد از زعفران هم استفاده کنيد


 


طرز تهيه بلاليت :


آب را روي اجاق گذاشته تا بجوشد پس از آن ماکارونيها را در آن ريخته تا يک جوش بزند بعد آبکش مي کنيم و آن را درقابلمه برميگردانيم کمي گلاب و شکرو هل و يک قاشق غذاخوري کره يا روغن به آن مي افزاييم. اگر دوست داشتيد رنگ زيبايي داشته باشد مي توانيد زعفران به روي آن بريزيدو يا بجاي شکر شيره خرما به ميزان لازم اضافه کنيد درضمن ميتونيد ماکاروني رو قبل از ريختن در آبجوش کمي تفت دهيد تا هم خوشرنگ و هم خوش طعم تر شود.




نان چم‌چمو


معرفي : اين نان خوش‌طعم يکي از نان‌هاي محلي جزيره‌ي قشم است که به آن نان تخم مرغي نيز گفته مي‌شود. براي درست کردن اين نان از آرد، روغن، تخم‌مرغ و شکر استفاده مي‌شود. اين نان را معمولا در صبحانه مي‌خورند. نان چم چمو يکي از نان‌هاي معروف قشم است که قدمت بسيار زيادي دارد و از غذاهاي سنتي قشم نيز به شمار مي‌رود.


نان چم‌چمو


مواد لازم: آب ـ آرد ـ روغن ـ تخم‌مرغ ـ شکر


روش تهيه: با مخلوط نمودن آب و آرد، خمير نان را به صورت رقيق تهيه و سپس زرده و سفيده چند عدد تخم‌ مرغ و شکر را به آن اضافه مى‌نمايند، مخلوط را آنقرد به هم مى‌زنند تا آماده شود. ماهى‌ تابه را روى شعله گاز مى‌ گذارند و کمى روغن در آن مى‌ ريزند. روغن که داغ شد با قاشق يا ملاقه يا پياله يا استکان کمى از مخلوط آماده شده را در ماهى‌ تابه مى‌ ريزند اين مخلوط به علت رقيق بودن در روغن پهن مى‌ شود، با قاشق آن را در روغن مى‌ گردانند تا سرخ و برشته شود. همين‌ طور ادامه مى‌ دهند تا مخلوط تمام شود. نان‌هاى تهيه شده معمولاً به صورت گرد است و حدود 50 تا 60 گرم وزن دارد. اگر در خانواده بچه‌ هاى کوچک باشد چند تا از نان‌ ها را به شکل مربع، مستطيل، مثلث و حتى قايق و… درست مى‌ نمايند.اين نان با عسل، مربا، شيره شکر و دوشاب در صبحانه مصرف مى‌ شود، در شهر تور قشم مرداد 98 بيشتر رواج دارد و در بقيه نقاط جزيره به خصوص درگهان و هلر هم از اين نوع نان در منازل پخته مى‌شود.




مهياوه


معرفي : مهياوه که مهيابه، ماهياوه، مهيوه، مهوه، موه، هم به آن مي‌گويند، غذاي مخصوص مردم جنوب ايران است گويا کلمه مهوه و مهياوه، در اصل از دو کلمه ماهي و آوه، مرکب بوده و آوه به معني آب است. مهياوه يک نوع غذاي آبکي تيره رنگ و شور و تند است که آن را از يک نوع ماهي ريز به نام موتو، متو يا حشينه (مومغ، ساردين) درست مي‌کنند و با نان يا همراه غذاهاي ديگر به مصرف مي رسانند و بسيار مقوي و اشتها آور است. تور قشم تير 98


مهياوه


طرز تهيه مهياوه :


براي تهيه مهياوه ابتدا  يک نوع ماهي ريز به نام موتو، متو يا حشينه ( مومغ ، ساردين ) به طول  پنج تا 10 سانتي متري را روي شن و ماسه سواحل نيلگون خليج فارس خشک مي کنند بعد از خشک شدن ماهي ها را کاملا کوبيده و الک مي کنند.پودر ماهي هاي الک شده  را با زرد چوبه، فلفل، راز ( دانه باريک و سياه رنگ )، گشنيز ، گندم ،  جو و  خردل مخلوط ساخته ، دوباره مي کوبند و در آب و نمک مي ريزند ؛ مايع نسبتا رواني  به رنگ تيره مايل به خاکستري را در  شيشه يا خمره مخصوص  به مدت 20 تا 30 روز در آفتاب گذاشته مي شود و بعد ازآن  آماده براي استفاده است.




نان تموشي قشم


معرفي : پخت نان تموشي در زمان هاي قديم در هرمزگان و جزيره تور قشم تابستان 98 رايج بوده و اغلب از آرد گندم مرغوب تهيه و توليد مي شود و ن اين جزيره در کنار ساير فعاليت هاي روزانه خود اقدام به پخت اين نوع نان سنتي مي کنند ، که امروزه با وجود صنعتي شدن توليد نان، تهيه نان سنتي تموشي به شيوه سنتي و بومي در برخي از نقاط استان هرمزگان همچنان ادامه دارد. 


نان تموشي قشم


طرز تهيه نان تموشي :



 



آرد را در ظرفي ريخته و کمکم آب به آن اضافه ميکنيم و با دست هم ميزنيم تا زماني که خمير نسبتا رواني به دست آيد (چون اين نان معمولا با مهياوه (مهوه) يا سوراغ خورده ميشود ، به همين دليل در آن ترجيحا از نمک استفاده نميکنيم) . سپس تابه را گرم کرده و کمي چرب ميکنيم و مقداري از خمير را روي آن قرار ميدهيم و آن را به وسيله ي دست (اگر وارد نيستيد اين کار را با دست انجام ندهيد) و يا با جسم ديگري (مانند کاردک) به صورت دايره وار پهن ميکنيم تا به وسط تابه برسيم . بايد دقت کنيد چون خمير روان است ، بايد با قطر بسيار کمي آن را پهن کنيد . سپس اضافي خمير را برداشته و به ظرف بازميگردانيم و روي آن مقداري مهياوه يا سوراغ با قاشق مي ريزيم . اگر مي خواهيد نان شما تخم مرغي باشد مي توانيد تخم مرغ از قبل زده شده را هنگام پختن روي آن بماليد و مهياوه و يا سوراغ را اضافه کنيد . سپس منتظر ميمانيم تا خمير بپزد (که به دليل قطر کم خيلي طول نميکشد) و بعد خمير را با يک کاردک از اطراف جدا ميکنيم و در ظرف ميگذاريم اندکي روغن روي آن ميپاشيم و سرو ميکنيم .


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Dennis وبلاگ احمد خرازی منطقه 16 تهران رسول محمد خانی L0AD1NG نمایندگی رسمی محصولات غذایی شرکت تکسو کتاب گویا یادداشت‌های روزانه‌ی من عکاسی از دیدگاهی متفاوت معرفي بازي ها و برنامه هاي اندرويدي تنـها عـلاج